REDO_Lagoa_201001_Axonometric-Website_01

Two systems

© Copyright, REDO architects 2020

The holiday house is located in an urbanized pine tree forest, within walking distance of the lagoon beach 'Lagoa de Albufeira' which is directly connected to the ocean in Sesimbra, Portugal. 
 


The design proposal consists of four identical modules, each with a pitched roof, rotated 90° to one another within the given squarish plot, thus creating and framing four different views of the surroundings.
 


The pragmatic repetitiveness and modularity of the external timber construction is counterpointed internally through the placement and shifting of volumes, so as to create a hierarchy of spaces between the different living activities, simultaneously enhancing the quality of both systems. 

LAGOA HOUSE

Sesimbra, Portugal

Phase

Under Construction

Year

2018-2021

Architecture

Diogo Figueiredo

in collaboration with

Pedro França Jorge

Engineering

Prodetail, Engenharia e Consultoria

Photography 

do mal o menos

REDO_Lagoa_201003_Conceptual-model_01.jp
Lagoa_210916_Axo-Structure_20.png
Lagoa_Estrutura-Madeira_DRONE_002.jpg
Lagoa_210912_Estrutura_05-01.jpg